HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: HTTP_REFERER

Filename: views/agenda_detail.php

Line Number: 35

Amsterdam Maker Festival

7 SEP 2013
11:00 - 18:00
Bekijk dit event op Facebook

Op zaterdag 7 september 2013 vindt de pilot editie van het Amsterdam Maker Festival plaats.


Over het Amsterdam Maker Festival
Het Amsterdam Maker Festival is een initiatief van Science Center NEMO, iFabrica, De Overkant en SVP Sfeerbeheer, en gaat over het nut en het plezier van maken. Gemeente Amsterdam Economische Zaken, ROCvAmsterdam, Inholland, Dutch Fashion Foundation, Kamer van Koophandel, Syntens en Linkeroever hebben zich inmiddels al als partner aangesloten. Het doel van het festival is om jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Het festival heeft een hoog doe-het-zelf gehalte en laat zien hoe techniek, ambacht, creativiteit en kunst met elkaar verweven zijn. Hieronder leest u meer over het programma van de pilot editie op 7 september. In juni 2014 vindt de eerste echt editie van het festival plaats.


Programma 7 september, 11.00 - 18.00 uur
Een greep uit het aanbod:
in de Kromhouthal maken leerlingen van ROC Amsterdam een kettingreactie-installatie en bij IFabrica kan het publiek de lasercutter, 3D-printers en de Ultimaker uittesten.
Science Center NEMO komt langs met een windturbine, een spectaculaire knikkerbaan en een Test Lab waar kinderen hun eigen bootje kunnen maken.
Ook zijn er workshops en presentaties van mode- en sieradenontwerpers, chocolatiers, meubelmakers en andere creatieven die met nieuwe technieken werken. Verder kan het publiek meewerken aan een gezamenlijke kunstwerk, ijs eten uit de 3D-printer, een visje bakken in de brandweer BBQ en meer…

Locatie:
De Overkant (voormalig Storkterrein)
Kromhouthal, IFabrica en het buitenterrein van De Overkant
Gedempt Hamerkanaal 85, 1021 KP Amsterdam

Gratis toegang en parkeren voor de deur!

Info:
www.amsterdammakerfestival.nl
www.facebook.com/amsterdammakerfestival

VOORGAANDE EVENEMENTEN AAN DE OVERKANT

DE LOCATIE VOOR UW EVENEMENT

Wilt u zelf een evenement organiseren aan De Overkant? De Kromhouthal is beschikbaar voor grote en kleine evenementen. Met een lengte van maar liefst 150 meter, hoog plafond, glazen dak en mooie balustrades draagt deze hal bij aan een unieke sfeer tijdens uw evenement.

Daarnaast heeft de hal een prachtige ligging aan het IJ. Als u de grote deuren aan de waterzijde van de hal opent, geeft u uw gasten een magnifiek uitzicht over het IJ.
De hal is per dag of dagdeel te huur.

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie