HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

Beeldhouwkunst tentoonstelling: “Beeld Hal Werk”

31 OKT 2010
12:00 - 19:00
Bekijk dit event op Facebook

Een unieke tentoonstelling
De omvang, diversiteit en dichtheid van deze tentoonstelling zijn ongekend in Nederland. Een unieke gelegenheid om eenmalig op deze schaal hedendaagse beeldhouwkunst te zien. Tegenwoordig laten beeldhouwers zich niet beperken tot enkele materialen of technieken, maar gieten, verzamelen, lassen, plakken, smelten, snijden, naaien, knippen, sleutelen en schilderen zij hun werken. Deze diversiteit is te vinden in het werk van onder meer Carel Visser, Irene Fortuyn, Jos Kruit, John Kormeling en Henk Visch. Een aantal werken zijn ter plekke gemaakt aan De Overkant, speciaal voor deze tentoonstelling. De rest is in persoonlijk overleg met de kunstenaars (of hun erven) gekozen en komt voornamelijk direct uit het atelier.

Ruimte
De werken staan, hangen en liggen in de Kromhouthal. Door deze opstelling kan men om de werken bewegen, wat een bijzondere ervaring oplevert. Een uitkijktoren in de hal biedt de mogelijkheid om het overzicht te krijgen. Het innemen van ruimte is de gemene deler van alle zestig werken. De tentoonstelling Beeld Hal Werk geeft een idee over het hedendaags gebruik van ruimte en stelt de ervaring van de bezoeker centraal.

De Overkant
In lijn met filosofie van De Overkant (het stimuleren van creativiteit en cultuur) wordt dit één van de eerste tentoonstellingen op het terrein maar zeker niet de laatste. De Overkant is makkelijk bereikbaar via het pontje achter Amsterdam Centraal en parkeren op het terrein is gratis.

Initiatiefnemers
Drie beeldhouwers en een kunsthistoricus hebben het initiatief genomen om een tentoonstelling op museale schaal te organiseren, die laat zien wat hedendaagse beeldhouwkunst in Nederland te bieden heeft. Tijdens de tentoonstelling verschijnt een catalogus over deze eenmalige tentoonstelling en het werk van alle deelnemende kunstenaars.
Meer informatie: www.beeldhalwerk.nl

Een achttal nieuwe werken zijn mede mogelijk gemaakt door Fonds BKVB. De tentoonstelling Beeld Hal Werk wordt ondersteund door SNS Reaal Fonds, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Amsterdam-Noord en woningcorporatie Eigen Haard.

Contact
Voor meer informatie en beeldmateriaal neem contact op met Nora van der Linden via info@beeldhalwerk.nl of 06-47950633. Een preview of interview met kunstenaars en/of samenstellers is mogelijk op afspraak.

VOORGAANDE EVENEMENTEN AAN DE OVERKANT

DE LOCATIE VOOR UW EVENEMENT

Wilt u zelf een evenement organiseren aan De Overkant? De Kromhouthal is beschikbaar voor grote en kleine evenementen. Met een lengte van maar liefst 150 meter, hoog plafond, glazen dak en mooie balustrades draagt deze hal bij aan een unieke sfeer tijdens uw evenement.

Daarnaast heeft de hal een prachtige ligging aan het IJ. Als u de grote deuren aan de waterzijde van de hal opent, geeft u uw gasten een magnifiek uitzicht over het IJ.
De hal is per dag of dagdeel te huur.

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie