HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: HTTP_REFERER

Filename: views/agenda_detail.php

Line Number: 35

FOTOTENTOONSTELLING SIMON HARINGA

8 SEP t/m 30 SEP 2017
De fototentoonstelling ‘Amsterdam Mobiel’ (eerder dit jaar te zien in de Amstelkerk) krijgt een vervolg in restaurant Stork. Vanaf 8 t/m 30 september laat Simon Haringa er oud en nieuw werk zien.

AMSTERDAM MOBIEL is een verzameling beelden, die Simon heeft gemaakt tijdens normale, dagelijkse bezigheden. Deze foto’s laten zien hoe hij zich door Amsterdam beweegt en vertellen het verhaal van één van de vele mensen die in de stad onderweg is. Samen vormen ze een persoonlijk reisverslag, geïllustreerd met eigentijdse ansichtkaarten.

We leven in een intensieve, snel veranderende wereld. Hoewel hij alle vernieuwingen met grote interesse volgt, heeft Simon soms de behoefte om de drukte van zijn woonplaats te ontvluchten. Maar vaker zoekt hij rust door het filteren van beelden. De mobiele telefoon maakt het mogelijk om direct te reageren op de indrukken die hij opdoet van zijn omgeving. Hij brengt het (stads) landschap terug naar vorm, licht en kleur en creëert een ‘eigen’ werkelijkheid. De foto’s laten verstilling zien en plekken waarin mensen bij toeval lijken voor te komen, verdiept in hun eigen gedachten.

Simon Haringa (1953) studeerde Audiovisuele Media aan de Nederlandse Film en Televisie Academie te Amsterdam. Enige bekendheid heeft hij verworven met zijn documentaires. ‘Dansen op een Vulkaan’ (opkomst en gevolgen van Aids in Amsterdam) is herhaalde malen op televisie uitgezonden. In zijn films staat de mens centraal in tegenstelling tot zijn foto’s waar de mens ondergeschikt lijkt aan de verstedelijkte omgeving.

VOORGAANDE EVENEMENTEN AAN DE OVERKANT

DE LOCATIE VOOR UW EVENEMENT

Wilt u zelf een evenement organiseren aan De Overkant? De Kromhouthal is beschikbaar voor grote en kleine evenementen. Met een lengte van maar liefst 150 meter, hoog plafond, glazen dak en mooie balustrades draagt deze hal bij aan een unieke sfeer tijdens uw evenement.

Daarnaast heeft de hal een prachtige ligging aan het IJ. Als u de grote deuren aan de waterzijde van de hal opent, geeft u uw gasten een magnifiek uitzicht over het IJ.
De hal is per dag of dagdeel te huur.

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie