HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

Gastvoorstelling bij Dansmakers: Jakop Ahlbom - Het leven een gebruiksaanwijzing

6 MEI t/m 26 MEI 2013
Starttijd: 21:00
Bekijk dit event op Facebook

Het alledaagse leven in absurde, komische en vervreemdende situaties.

Na het succes van Lebensraum maakt Jakop Ahlbom een groot project op locatie bij Dansmakers aan het IJ met maar liefst 20 spelers op het toneel. Ook Het Leven een Gebruiksaanwijzing is een voorstelling zonder woorden met Ahlboms unieke mix van mime, theater en dans.

Als een voyeur kijkt het publiek een huiskamer in. Er komt een man de kamer binnen. Dan komt er iemand bij, dan nog één en nog één en nog één totdat de kamer compleet gevuld is. Wonen ze hier? Is het hun eigen huis? Wonen ze met elkaar, of zijn ze alleen? Het is alsof de bewoners van een willekeurige straat zich in deze ene kamer verzameld hebben. Ze proberen uit alle macht hun eigen routine te volgen en raken verward als dat niet meer lukt. De chaos slaat toe, want wat moeten ze nog als ze hun zekerheden kwijt zijn? Als hun vertrouwde, dagelijkse gang niet meer klopt. Als ze geen ruimte meer krijgen om hun eigen wil te volgen. Wat doen ze dan?

Met Het Leven een Gebruiksaanwijzing toont Ahlbom een mini-samenleving op drift, waarin mensen hun uiterste best doen om het anders te doen, maar daar maar zelden in slagen.

Speeldata:
ma 6 & di 7 mei 21:00 uur  (try-out)
wo 8 mei 21:00 uur Première
do 9 t/m zo 26 mei (behalve ma & di) 21:00 uur
vr 10, zo 19, zo 26 mei 15:00 uur Matinee

Locatie:
Dansmakers aan het IJ,
Gedempt Hamerkanaal 203-205, Amsterdam Noord

Kaarten:
via Theater Bellevue of 020-5305301

Bereikbaarheid:
Pont IJplein achter Amsterdam CS, daarna 10-15 lopen. Zie voor routebeschrijving www.dansmakers.nl

Eten in Restaurant Stork
Maak uw bezoek compleet met een diner of lunch, het is heerlijk toeven aan de IJoever! Voorafgaand aan de voorstelling biedt restaurant Stork een speciaal 3-gangen theatermenu en lunch à €29,50. Voor bedrijven en groepen zijn speciale arrangementen mogelijk.

Reserveren gewenst via info@restaurantstork.nl of 020-6344000.

VOORGAANDE EVENEMENTEN AAN DE OVERKANT

DE LOCATIE VOOR UW EVENEMENT

Wilt u zelf een evenement organiseren aan De Overkant? De Kromhouthal is beschikbaar voor grote en kleine evenementen. Met een lengte van maar liefst 150 meter, hoog plafond, glazen dak en mooie balustrades draagt deze hal bij aan een unieke sfeer tijdens uw evenement.

Daarnaast heeft de hal een prachtige ligging aan het IJ. Als u de grote deuren aan de waterzijde van de hal opent, geeft u uw gasten een magnifiek uitzicht over het IJ.
De hal is per dag of dagdeel te huur.

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie