HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

Go Noord-Holland, startbijeenkomst aan De Overkant

1 FEB 2011
15:30 - 17:30
Bekijk dit event op Facebook

Hennes de Ridder, hoogleraar aan de TU Delft, is al jarenlang expert in bouwprocessen en bouwinnovatie. Hij verzorgt voor ons gezelschap een boeiende presentatie over de noodzaak tot verrassende samenwerking binnen de keten. Marianne Loof en Marloes van Heteren (de laatste is een van de architecten van De Overkant) zullen als architecten hun visie geven op het veranderende bouwproces en de intensivering van de samenwerking binnen de bouwkolom.

Programma:

  • 15:30 Ontvangst in Restaurant Stork, Boorstraat 1, Amsterdam Noord aan de IJ oevers op het terrein van De Overkant – ruime gratis parkeergelegenheid)
  • 15:55 Welkom namens de initiatiefnemers door Gerben Bakker (MT&V).
  • 16:00 Architecte Marloes van Heteren (SOLUZ) vertelt u over de herontwikkeling van een Stork fabriekshal aan naar het trendy restaurant waar wij ons nu bevinden (terrein De Overkant). 
  • 16:10 Marianne Loof, directeur van architectenbureau LEVS neemt u graag mee in haar visie op de rol van de architect in een sterk veranderende bouwpraktijk. 
  • 16:30 Hennes de Ridder, hoogleraar aan de TU Delft, belicht de huidige en toekomstige ingrijpende veranderingen binnen de bouwkolom en sluit op interactieve wijze af door een dynamische discussie met de zaal. 
  • 17:20 Afronding door Gerben Bakker: oproep tot lidmaatschap van go Noord-Holland. 
  • 17:30 Napraten met een hapje en een drankje


De initiatiefnemers beogen diverse partijen uit de gebouwde omgeving op informele wijze met elkaar te verbinden (niet alleen bouw, maar ook makelaardij, architectuur, overheid, projectontwikkeling, opdrachtgevers en zeker ook het bouwgerelateerde beroepsonderwijs). Kortom, dé plek bij uitstek voor het leggen en onderhouden van unieke contacten binnen de volle breedte van de bouwkolom.

De initiatiefnemers: BNA, Bouwend Nederland, Hogeschool InHolland, MKBCoach, MT&V, MulderObdam, NVM, ROC van Amsterdam, Stadswerk, Technocentrum Utrecht

VOORGAANDE EVENEMENTEN AAN DE OVERKANT

DE LOCATIE VOOR UW EVENEMENT

Wilt u zelf een evenement organiseren aan De Overkant? De Kromhouthal is beschikbaar voor grote en kleine evenementen. Met een lengte van maar liefst 150 meter, hoog plafond, glazen dak en mooie balustrades draagt deze hal bij aan een unieke sfeer tijdens uw evenement.

Daarnaast heeft de hal een prachtige ligging aan het IJ. Als u de grote deuren aan de waterzijde van de hal opent, geeft u uw gasten een magnifiek uitzicht over het IJ.
De hal is per dag of dagdeel te huur.

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie