HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

MAKEN IS HET NIEUWE DENKEN

30 MEI t/m 1 JUN 2014
11:00 - 18:00
Bekijk dit event op Facebook

We staan aan het begin van een revolutionaire nieuwe manier van produceren. Met de hulp van nieuwe middelen als 3D-printers, plasmasnijders, techstoffen, open source elektronica en ingenieuze powertools kun je alles maken wat je bedenkt. Of je nu kok bent of techneut, mode-ontwerper of kunstenaar. Makers bepalen hoe de wereld er uit ziet. Makers zijn het levende bewijs dat maken leuk en nuttig is. Makers zijn van alle leeftijden en komen overal vandaan. Overal in de wereld komen nu onafhankelijke en community-driven Maker Festivals of Maker Fairs op. De ‘Maker Movement’ heeft nu ook Nederland bereikt. In Nederland zijn er Maker Fairs in Groningen, Twente, Limburg en nu ook een Maker Festival in Amsterdam. Het Amsterdam Maker Festival werkt nauw samen met deze andere festival en initiatieven.

Visie
De initiatiefnemers van Amsterdam Maker Festival; Science Center NEMO, IFabrica, De Overkant en SVP Sfeerbeheer, willen aan het publiek laten zien wat er op dit moment wordt geproduceerd door een nieuwe generatie makers. Daarmee willen zij de belangstelling voor (nieuwe) ambachten en technologie stimuleren. Op het Amsterdam Maker Festival krijgen opleidingen voor de kans zich te profileren, kunnen bedrijven zich verbinden aan makers en kan een nieuwe generatie makers ontdekken hoe leuk en nuttig het is om dingen te maken.

Jaarlijks festival
Deze eerste editie (try-out) in september 2013 van het Amsterdam Maker Festival was nog bescheiden in omvang en vooral bedoeld om onderwijsinstellingen en bedrijven te laten ervaren hoe het festival eruit zal gaan zien en waar samenwerkingen in gang gezet zou worden. Het Amsterdam Maker Festival wil uitgroeien tot een groter, jaarlijks evenement in Amsterdam-Noord. De eerste “echte” editie gaat nu daadwerkelijk plaatsvinden op 30, 31 mei & 1 juni 2014.

Amsterdam Noord
Het Amsterdam Maker Festival vindt plaats in Amsterdam-Noord, op het voormalige Stork-terrein, midden in het hart van de Amsterdamse maakindustrie. En dat is niet voor niks. Amsterdam-Noord heeft een rijk verleden als industriële werkplaats van Amsterdam. De omvangrijke scheepsindustrie in Amsterdam-Noord heeft de stad goeddeels verlaten, maar in de vrijgekomen ruimtes zijn broedplaatsen ontstaan voor creatieve makers. Veel opleidingen in dit stadsdeel spitsen zich toe op techniek. En nog altijd zijn hier de grote werkplaatsen, de ateliers, de vrijplaatsen en is er nog ruimte om met groot materieel groots uit te pakken. Daarom huist het Amsterdam Maker Festival in Noord.

amsterdammakerfestival.nl

VOORGAANDE EVENEMENTEN AAN DE OVERKANT

DE LOCATIE VOOR UW EVENEMENT

Wilt u zelf een evenement organiseren aan De Overkant? De Kromhouthal is beschikbaar voor grote en kleine evenementen. Met een lengte van maar liefst 150 meter, hoog plafond, glazen dak en mooie balustrades draagt deze hal bij aan een unieke sfeer tijdens uw evenement.

Daarnaast heeft de hal een prachtige ligging aan het IJ. Als u de grote deuren aan de waterzijde van de hal opent, geeft u uw gasten een magnifiek uitzicht over het IJ.
De hal is per dag of dagdeel te huur.

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie