HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

MAN

6 NOV 2013
Starttijd: 20:30
Foltz + Company danst ‘MAN’
4 duetten van Maurice Causey, Ederson Rodrigues Xavier en Bob Foltz

Dynamisch, verstild, krachtig. Dansgroep Foltz + Company brengt 4 mannenduetten van uitsluitend mannelijke choreografen: Maurice Causey, Ederson Rodrigues Xavier en Bob Foltz. Componist Peter Lunow maakte speciaal voor ‘MAN’ nieuw werk.

Bob Foltz, al 30 jaar als danser/choreograaf actief in Nederland, maakte naam met zijn pure, dynamische dans, waar het dansplezier van afspat. De laatste jaren maakt hij intense, soms verstilde, voorstellingen, vaak gedanst door oudere dansers.

In ‘MAN’staat Bob Foltz zelf weer op het podium, samen met de 30 jaar jongere Iliya Surla. Zij dansen nieuwe chorografieën van Maurice Causey, Ederson Rodrigues Xavier en Bob Foltz. Daarnaast keert het veelgeprezen Foltz-duet ‘P-re-view’ terug.
Fysieke kracht, lange, ver reikende lijnen en een aardse uitstraling; juist de krachtige mannelijkheid die beide dansers uitstralen, vormt voor Maurice Causey en Ederson Xavier een uitdaging. Causey, uit de school van William Forsythe, maakt een dynamisch duet, waarin beide dansers elkaar uitdagen, verleiden en bevechten. Het stuk van Xavier kenmerkt zich door een virtuoze lichamelijkheid en een organisch, maar onvoorspelbaar dansidioom.

Het nieuwe stuk van Bob Foltz wordt gedanst op een speciaal voor deze productie gemaakte compositie van Peter Lunow.

6 november 20:30 uur bij Dansmakers aan 't IJ.
Koop direct kaarten of reserveer.

VOORGAANDE EVENEMENTEN AAN DE OVERKANT

DE LOCATIE VOOR UW EVENEMENT

Wilt u zelf een evenement organiseren aan De Overkant? De Kromhouthal is beschikbaar voor grote en kleine evenementen. Met een lengte van maar liefst 150 meter, hoog plafond, glazen dak en mooie balustrades draagt deze hal bij aan een unieke sfeer tijdens uw evenement.

Daarnaast heeft de hal een prachtige ligging aan het IJ. Als u de grote deuren aan de waterzijde van de hal opent, geeft u uw gasten een magnifiek uitzicht over het IJ.
De hal is per dag of dagdeel te huur.

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie