HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

Rear View: Borders of Photography

2 SEP t/m 2 OKT 2011
12:00 - 19:00
Bekijk dit event op Facebook

Wat de kunstenaars in deze tentoonstelling verbindt is dat fotografie aan de basis van hun werk ligt. Niet zozeer als technisch medium, maar als aanzet voor het doorgraven van onze hedendaagse beeldcultuur. Juist nu de ambachtelijke fotograaf zich bedreigt ziet door steeds toegankelijkere techniek, biedt artistieke omgang met het medium nieuwe inzichten tot de waarde van beelden in ons dagelijks leven. In Rear View vindt fotografie zijn weg in installaties, films, sculptuur, proza, performance en schilderkunst. Hierop rijst de vraag: waar liggen nou eigenlijk de grenzen van fotografie?

Jonge kunstenaars experimenteren
Suzanne Posthumus, een van de kunstenaars: ’Polly’s Picture Show is een nieuw platform in Amsterdam voor jonge kunstenaars die werken en experimenteren met het medium fotografie als autonome kunst. We zoeken daarbij naar speciale locaties om het werk tentoon te stellen. Wat dat betreft versterken de expositie en de locatie elkaar.’

Over Polly's Picture show
Polly’s Picture Show is een open platform voor jonge kunstenaars die werken en experimenteren met het medium fotografie als autonome kunst. Doel is in een informele sfeer te komen tot het uitwisselen van ideeën en ervaringen die kunnen uitmonden in (gezamenlijke) projecten als workshops, publicaties en tentoonstellingen. Door het open karakter zal de startende groep kunstenaars steeds verder uitgroeien waardoor een gedifferentieerd beeld van hedendaagse fotografie ontstaat.
Pollys picture show is een initiatief van Anna de Jong, Anne Huijnen, Isabelle Wenzel en Suzanne Posthumus.

Activiteiten voor de buurt
Het experimentele karakter van de expositie past goed bij De Overkant. Tijdens de expositie organiseren de kunstenaars ook activiteiten voor buurtbewoners. ‘We willen ondernemers, kunstenaars en bewoners van de Vogelbuurt/IJplein naar De Overkant trekken. Activiteiten als een buurtpicknick en de workshops fotografie voor kinderen versterken de band tussen de buurt en het terrein’. Na de Doe je Ding Markt van afgelopen juni vinden wij van De Overkant dit een mooi moment om elkaar beter te leren kennen.

Expositie, buurtpicknick en workshops
De expositie is van 4 september t/m 2 oktober 2011 aan De Overkant in Amsterdam-Noord. Op 4 september is een buurtpicknick vanaf 13.00 uur. Tijdens fotografie workshops op 11 september kunnen kinderen hun talenten als fotograaf ontdekken. De begintijden zijn 12.00 uur en 15.00 uur.

Openingstijden tentoonstelling:
4 September t/m 2 Oktober, di-zo, 13.00-19.00 uur
4 september buurtpicknick vanaf 13.00 uur

Fotografie kinderworkshop:

11 September, begintijden 12.00 uur en 15.00 uur

De expositie wordt medemogelijk gemaakt door: VSB Fonds, Amsterdamse Fonds voor de Kunst en Eigen Haard. Meer weten over de expositie? www.pollyspictureshow.com

Adres: De Overkant, Gedempt Hamerkanaal t.o. 92-96, Amsterdam-Noord


VOORGAANDE EVENEMENTEN AAN DE OVERKANT

DE LOCATIE VOOR UW EVENEMENT

Wilt u zelf een evenement organiseren aan De Overkant? De Kromhouthal is beschikbaar voor grote en kleine evenementen. Met een lengte van maar liefst 150 meter, hoog plafond, glazen dak en mooie balustrades draagt deze hal bij aan een unieke sfeer tijdens uw evenement.

Daarnaast heeft de hal een prachtige ligging aan het IJ. Als u de grote deuren aan de waterzijde van de hal opent, geeft u uw gasten een magnifiek uitzicht over het IJ.
De hal is per dag of dagdeel te huur.

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie