HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

THE NEW FACTORY TOUR

22 FEB 2013
THE NEW FACTORY TOUR
Dansgroep Amsterdam & Dansmakers Amsterdam
Michael Schumacher
Guilherme Miotto

The New Factory is een double bill met My Favourite Parasite van Michael Schumacher en AsGone van Guilherme Miotto. Beide in samenwerking met Peter Missotten en Joel Ryan.
Deze double bill is een coproductie van Dansgroep Amsterdam en Dansmakers Amsterdam.

Bekijk de trailer

My Favourite Parasite - Michael Schumacher
Het is sinds kort gangbaar in sommige kringen om naar artiesten te verwijzen als parasieten die zich voeden aan de samenleving. Dit idee is niet nieuw. Kunstenaars gaan altijd een symbiotische relatie aan met hun omgeving, ze absorberen en reflecteren wat ze meemaken. Met zijn nieuwe duet speelt Schumacher met het idee van een opportunistische relatie, waarbij de man en de vrouw echter ook beschikken over reflectieve en transformerende kwaliteiten. Terwijl de dansers zich voeden aan elkaar creëren ze geleidelijk een fascinerende en unieke ecologie.
Welke artiest is jouw favoriete parasiet?

AsGone - Guilherme Miotto
Wat gebeurt er als dansers op het podium hun virtuele zelf ontmoeten? Met projecties van vooraf opgenomen én live video materiaal creëren Miotto en Missotten een mix van virtuele en echte dansers. Een fysiek opzwepende clash tussen vier dansers en vier projectoren.

LET OP, voorstellingen zijn niet bij De Overkant!

Speellijst:
22-02 Korzo Theater, Den Haag
23-02 Witte Theater, IJmuiden
02-03 Theater Kikker, Utrecht
22-03 Plaza Futura, Eindhoven
26-03 Toneelschuur, Haarlem
27-03 Theater Ins Blau, Leiden
28-03 Theater Ins Blau, Leiden

Meer info: www.dansmakers.nl

VOORGAANDE EVENEMENTEN AAN DE OVERKANT

DE LOCATIE VOOR UW EVENEMENT

Wilt u zelf een evenement organiseren aan De Overkant? De Kromhouthal is beschikbaar voor grote en kleine evenementen. Met een lengte van maar liefst 150 meter, hoog plafond, glazen dak en mooie balustrades draagt deze hal bij aan een unieke sfeer tijdens uw evenement.

Daarnaast heeft de hal een prachtige ligging aan het IJ. Als u de grote deuren aan de waterzijde van de hal opent, geeft u uw gasten een magnifiek uitzicht over het IJ.
De hal is per dag of dagdeel te huur.

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie