HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

TOEKOMST

Toekomst

Tijd nodig

Om goede plannen te maken hebben we tijd nodig. Tijd om te kijken hoe Noord zich verder ontwikkelt, om te onderzoeken waar mensen behoefte aan hebben, om het gebied op de kaart te zetten en tijd om concrete voorstellen te maken. Daarom gaan we de gebouwen op het terrein eerst tijdelijk verhuren. Daarmee geven we onszelf niet alleen die benodigde tijd, maar bouwen we ook een potje op om een deel van de kosten die de plannen met zich meebrengen te dekken. Tot die tijd blijft De Overkant de ideale werkplek voor creatief en ambachtelijk Amsterdam.

Wat we nu opbouwen is de basis voor de toekomst en daar bouwen we op verder. En uiteindelijk wordt De Overkant een levendige, stedelijke plek waar je prachtig kunt wonen, goed kunt werken en lekker kunt ontspannen.

Veel bezit in Vogelbuurt/IJplein

Eigen Haard heeft van oudsher veel woningen in de omringende Vogelbuurt en op het IJplein. Met bewoners en partners werkt Eigen Haard aan de fysieke, sociale en economische vernieuwing van deze Vogelaarwijk. De toekomstige ontwikkeling van De Overkant sluit daar naadloos op aan.

BUURTINFO

Op de Noordelijke IJ-oever ligt, ten oosten van het IJplein, één van de oudste bedrijventerreinen van Amsterdam Noord: het Hamerstraatgebied. Het Hamerstraatgebied wordt begrensd door de woongebieden IJ-plein, Vogelbuurt, Vogeldorp. De Overkant bevindt zich in dit gebied op een van de mooiste plekjes aan het IJ, direct aan het water en tegenover de binnenstad. In de directe omgeving zijn verschillende creatieve bedrijven gevestigd. Daarnaast vindt u theaters en diverse hippe restaurants op korte afstand van het terrein. De komende jaren gebeurt er veel aan de IJ-oevers in Noord. Kortom, een geweldige buurt om in te werken.

  • Een mooi project van
    Eigen Haard en Stichting STEDO

    Eigen Haard was een van de initiatiefnemers van de broedplaats Westerdokseiland en heeft met de revitalisering van vastgoed in Amsterdam en de regio al veel ervaring.

    Eigen Haard is eigenaar van de grond, Stichting STEDO is eigenaar van de gebouwen en verzorgt de tijdelijke exploitatie in afwachting van definitieve herontwikkeling. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.    www.eigenhaard.nl

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie