HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

Beeld Hal Werk, unieke beeldhouwkunsttentoonstelling aan De Overkant

Maandag 16 augustus 2010

Beeld Hal Werk, unieke beeldhouwkunsttentoonstelling aan De Overkant Van 4 september t/m 31 oktober vindt de eenmalige beeldhouwkunst tentoonstelling “Beeld Hal Werk” plaats aan De Overkant. De Kromhouthal zal ruimte bieden aan beeldhouwkunst van bijna 60 kunstenaars uit Nederland. In de fabriekshal van 20 meter hoog staan de (monumentale) hedendaagse beeldhouwwerken dicht opeengepakt met kleine doorgangen. In Beeld Hal Werk staan nieuwe werken van onder meer Hans van der Ban en David Bade naast nieuwe werken van een jonge generatie Nederlandse kunstenaars.

Een unieke tentoonstelling
De omvang, diversiteit en dichtheid van deze tentoonstelling zijn ongekend in Nederland. Een unieke gelegenheid om eenmalig op deze schaal hedendaagse beeldhouwkunst te zien. Tegenwoordig laten beeldhouwers zich niet beperken tot enkele materialen of technieken, maar gieten, verzamelen, lassen, plakken, smelten, snijden, naaien, knippen, sleutelen en schilderen zij hun werken. Deze diversiteit is te vinden in het werk van onder meer Carel Visser, Irene Fortuyn, Jos Kruit, John Kormeling en Henk Visch. Een aantal werken zijn ter plekke gemaakt aan De Overkant, speciaal voor deze tentoonstelling. De rest is in persoonlijk overleg met de kunstenaars (of hun erven) gekozen en komt voornamelijk direct uit het atelier.

Ruimte
De werken staan, hangen en liggen in de Kromhouthal. Door deze opstelling kan men om de werken bewegen, wat een bijzondere ervaring oplevert. Een uitkijktoren in de hal biedt de mogelijkheid om het overzicht te krijgen. Het innemen van ruimte is de gemene deler van alle zestig werken. De tentoonstelling Beeld Hal Werk geeft een idee over het hedendaags gebruik van ruimte en stelt de ervaring van de bezoeker centraal.

De Overkant
In lijn met filosofie van De Overkant (het stimuleren van creativiteit en cultuur) wordt dit één van de eerste tentoonstellingen op het terrein maar zeker niet de laatste. De Overkant is makkelijk bereikbaar via het pontje achter Amsterdam Centraal en parkeren op het terrein is gratis.

Initiatiefnemers
Drie beeldhouwers en een kunsthistoricus hebben het initiatief genomen om een tentoonstelling op museale schaal te organiseren, die laat zien wat hedendaagse beeldhouwkunst in Nederland te bieden heeft. Tijdens de tentoonstelling verschijnt een catalogus over deze eenmalige tentoonstelling en het werk van alle deelnemende kunstenaars.
Meer informatie: www.beeldhalwerk.nl

Een achttal nieuwe werken zijn mede mogelijk gemaakt door Fonds BKVB. De tentoonstelling Beeld Hal Werk wordt ondersteund door SNS Reaal Fonds, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Amsterdam-Noord en woningcorporatie Eigen Haard.

Contact
Voor meer informatie en beeldmateriaal neem contact op met Nora van der Linden via info@beeldhalwerk.nl of 06-47950633. Een preview of interview met kunstenaars en/of samenstellers is mogelijk op afspraak.

LAATSTE NIEUWS

COMMUNICATIE & PERS

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Mac Bijman
communicatie@deoverkant.com

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie