HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

Cash flow probleem is de reden voor stopzetting Fuerza Bruta

Maandag 28 maart 2011

Cash flow probleem is de reden voor stopzetting Fuerza Bruta Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat de spectaculaire en langverwachte theatershow Fuerza Bruta niet door gaat, maar de reden was nog onbekend. Het ontstaan van een cash flow probleem bij promotor Skills Factory is de reden voor de stopzetting van de show Fuerza Bruta aan De Overkant in Amsterdam.
 
Gat tussen inkomsten en uitgaven
Het cash flow probleem is ontstaan bij Skills Factory doordat de inkomsten en uitgaven niet in de pas liepen. De omzet kwam trager op gang dan gepland en de kosten kwamen sneller dan gepland waardoor er onverwacht een gat tussen de inkomsten en de uitgaven ontstond.
 
Surseance van betaling
Skills Factory heeft de laatste tijd alles in het werk gesteld om de kosten te verlagen, de omzet te verhogen, uitstel van betaling bij leveranciers te krijgen en meer financiering op de kapitaalmarkt te verwerven. ‘Dit is jammer genoeg niet gelukt waardoor is besloten om surseance van betaling aan te vragen’, aldus Skills Factory.
 
Ander einde van de droom
Skills Factory betreurt het ten zeerste dat consumenten en bedrijven, die tickets hebben gekocht, nu niet van Fuerza Bruta kunnen genieten. Skills Factory: ‘Wij begrijpen dat wij hun vertrouwen ernstig hebben beschaamd. De door de rechtbank aan te stellen bewindvoerder, zal alles in het werk stellen om de inmiddels betaalde tickets terug te betalen Ook voor de medewerkers, relaties en aandeelhouders, die hun positieve energie in de promotie hebben gestoken, geldt dat we een ander einde van onze droom voor ogen hadden en betuigen hiervoor diepe spijt.’
 
Producent zet door
De producent van de theatershow is bezig, samen met een andere Nederlandse promotor, om alsnog Fuerza Bruta binnenkort op de planken te zetten.

LAATSTE NIEUWS

COMMUNICATIE & PERS

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Mac Bijman
communicatie@deoverkant.com

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie