HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

De Overkant heet Dansmakers welkom!

Maandag 18 april 2011

De Overkant heet Dansmakers welkom! Vanaf april 2011 is Dansmakers Amsterdam verhuisd naar bedrijfsterrein De Overkant! Een plek waar Dansmakers Amsterdam zich snel thuis zal voelen. Per april 2011 zijn het kantoor en enkele studio’s van Dansmakers van Amsterdam-West naar Amsterdam-Noord verhuisd.

Danscentrum in Noord
Na 18 jaar op een “tijdelijke” locatie te zijn gehuisvest, moest Dansmakers Amsterdam eind 2010 dringend op zoek naar een nieuwe locatie. Deze plek hebben ze gevonden aan De Overkant. Dansmakers heeft plannen om een klein danstheater van ongeveer 140 stoelen, drie studio’s, werkplaatsen en kantoren plus ondersteunende horeca te realiseren. “De uitstraling en mogelijkheden die De Overkant ons biedt is een kans die wij als productiehuis niet kunnen laten schieten” aldus Ger Jager van Dansmakers. In de aangrenzende hallen is ruimte voor andere Amsterdamse dansinitiatieven om zich te vestigen en zo gezamenlijk een danshuis/danscentrum te realiseren, nu het Danshuis aan de Polderweg in Amsterdam Oost definitief van de baan is.

Dansmakers kiest voor De Overkant
Twan Zeegers, directeur Eigen Haard: “We zijn erg trots dat Dansmakers kiest voor De Overkant als locatie voor hun danshuis. De komst van Dansmakers is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de Noordelijke IJ-oevers en het terrein van De Overkant”.

Activiteiten en ambities van Dansmakers Amsterdam
Dansmakers is het Amsterdamse productiehuis voor de vernieuwende dans met een lokale, nationale en internationale oriëntatie. Onderzoek en ontwikkeling gaan hand in hand met productie van dansvoorstellingen van “deze tijd” door getalenteerde choreografen.

Dans, yoga en evenementen
Dansmakers Amsterdam is van plan om diep in het Noord actief te worden als presenterend podium van de eigen jeugd- en jongerenvoorstellingen, als faciliterend podium voor lokale initiatieven en ook als initiator van samenwerkingsprojecten met o.a. basis- en middelbare scholen. Een aantal studio’s zijn ook in de avond- en weekenduren inzetbaar voor danslessen urban, modern, klassiek en tango voor de amateur-danser. Ook zullen er Yogalessen worden gegeven. In de horecaruimten kunnen dansgerelateerde events plaatsvinden.

Een nieuwe plek
Ger Jager van Dansmakers: ”Wij kijken er naar uit onze vaste en onze nieuwe bezoekers hier te verwelkomen en groeten onze nieuwe buren in Noord”. Meer weten over Dansmakers? www.dansmakers.nl

LAATSTE NIEUWS

COMMUNICATIE & PERS

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Mac Bijman
communicatie@deoverkant.com

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie