HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

De voortgang aan de zonnige kant van het IJ

Dinsdag 15 maart 2011

De voortgang aan de zonnige kant van het IJ  De Verbouwing

De verbouwing van het complete terrein wordt opgedeeld in clusters. De verbouwing van cluster één is volledig afgerond en al helemaal verhuurd. De verbouwing van cluster twee is afgelopen januari gestart. Dit cluster bestaat uit 3000m2 bedrijfsruimte en 4000m2 voormalig kantoorruimte van Stork. In dit cluster is er plaats voor ambachtelijke bedrijven, ateliers, ontwerpbureaus en creatieve bedrijven. De oplevering staat gepland vanaf de zomer 2011, de verhuur van de kleinere ruimtes (50m2) begint al rond mei 2011.

Broedplaats of ateliers

Het bijzondere aan dit cluster is dat er een grote ruimte komt die gaat dienen als broedplaats of plek voor ateliers. Dit wordt één open werkplaats waar de verschillende huurders worden gescheiden door getekende lijnen op de vloer, zonder concrete muren of afbakeningen. Dit heeft twee redenen. Ten eerste willen we kruisbestuiving tussen de verschillende huurders stimuleren en ten tweede willen we voorkomen dat iedereen een muur plaatst in de hal, waardoor de hal zijn charme kwijtraakt. De industriële sfeer is juist een van de sterke punten van zo’n hal.

Bezem door het terrein

De komende twee maanden wordt ook het buitenterrein op de schop genomen. De kuilen worden weggewerkt en de verlichting wordt geoptimaliseerd. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de bewegwijzering op het terrein. Bovengenoemde werkzaamheden maken het terrein toegankelijker met behoud van zijn rauwe karakter.

Evenementen

De komende maanden hebben we een aantal evenementen in de planning; o.a. het spectaculaire Fuerza Bruta. Verschillende evenementenbureaus zien De Overkant als ideale vestiging en met de komst van dit soort bedrijven zal de evenementenagenda zich nog verder uitbreiden.

Er is dus genoeg te beleven aan De Overkant. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en evenementen en volg ons via Twitter, Facebook, Linkedin. Ontvangt u deze nieuwsbrief niet automatisch? Schrijf u hiervoor in via de rechterkolom van de home-pagina onder het kopje Nieuwsbrief.

LAATSTE NIEUWS

COMMUNICATIE & PERS

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Mac Bijman
communicatie@deoverkant.com

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie