HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

Opening Beeld Hal Werk, de eerste grote tentoonstelling aan De Overkant

Woensdag 15 september 2010

Opening Beeld Hal Werk, de eerste grote tentoonstelling aan De Overkant Gebruik van de ruimte

Tussen vier en vijf druppelen de bezoekers binnen. Het eerste wat bij binnenkomst opvalt, is hoe dicht de kunstwerken naast elkaar geplaatst zijn. Er wordt volledig gebruik gemaakt van de ruimte. Dit is ook de intentie van de tentoonstelling. Zo is er op de website te lezen: Samen vormen zij een indrukwekkend geheel, maar daar binnen zijn zij alleen.

Combinatie van ruimte en kunstwerk

De Kromhouthal heeft een ruwe sfeer die goed aansluit bij de kunstwerken. Zo zijn er kunstwerken met een kettingzaag of een sjofel. Het beste voorbeeld van de combinatie industrie/kunst is het enorme groene industriezeil dat aan het dak gemonteerd is. Het oogt als een lampenkap en is gekoppeld aan een stalen balk met een soort gigantische schuurmachine in het midden. Opeens begint zeil te draaien en lawaai te maken alsof de fabriek weer volop in werking is. Zeer indrukwekkend. 

Een volle hal

Kort na de officiële opening is er een rij van mensen om de tentoonstelling te bezichtigen. Goed om te zien dat De Overkant kan bijdragen aan dit unieke culturele evenement. Want zoals de website zegt: Kom binnen en kijk uw ogen uit. Dit is nu de Nederlandse beeldhouwkunst.

Komt u ook?

De tentoonstelling Beeld Hal Werk staat nog tot 31 oktober. Meer informatie is te vinden op de website: www.beeldhalwerk.nl.

Zelf een evenement organiseren? Kijk onder het kopje huren.

LAATSTE NIEUWS

COMMUNICATIE & PERS

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Mac Bijman
communicatie@deoverkant.com

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie