HUREN AAN DE OVERKANT

Ruimte voor creatieve energie

Studenten geven toekomstvisie over het Hamerstraatgebied

Zondag 27 februari 2011

Studenten geven toekomstvisie over het Hamerstraatgebied Er wordt druk herontwikkeld in het Hamerstraat gebied. Naast De Overkant is er veel nieuwe bedrijvigheid zoals het M-Lab, restaurant Hotel De Goudfazant en Pand Noord. Hoe het Hamerstraat gebied er in de toekomst uit gaat zien is nog onzeker. Een mooie opdracht voor de nieuwe lichting architecten, de studenten van de TU Delft, om hier hun licht over te laten schijnen. Afgelopen donderdag maakten zij kennis met het Hamerstraat gebied en De Overkant.

Studenten TU Delft

De studenten die dit project uitvoeren als onderdeel van hun masterprogramma, zijn voornamelijk afkomstig van de faculteit architectuur en stedenbouwkunde. Zij onderzoeken hoe, door middel van architectonische interventies, het veranderingsproces vorm gegeven kan worden. Dit doen zij op verschillende fronten: Dit doen zij op verschillende fronten: de gebouwen en de openbare ruimte onderzoeken, het gebruik bestuderen, kijken naar de lange en korte termijn planning, en de relatie onderzoeken tussen het gebied, noord en de rest van Amsterdam.

Blik in de toekomst

Het bezoek begon met een korte presentatie van Eigen Haard en het projectteam van De Overkant. Daarna volgde er een uitgebreide rondleiding. Tijdens de rondleiding is het enthousiasme van de studenten al merkbaar. Er wordt druk gefotografeerd en er worden veel vragen gesteld aan het projectteam.

“Dit zijn de locaties van de toekomst” zegt Maurice Harteveld, docent aan de TU Delft. “Decennia lang heb je grote uitbreid locaties gehad zoals de vinex wijken. Nu de groei afneemt in de steden van Europa wordt er meer gekeken naar het bestaande gebied, hoe gaan we hier mee om. “

Aan de motivatie van de studenten zal het slagen van de opdracht in ieder geval niet liggen. Wie weet, misschien laat het aanstormend architectonisch talent ons wel een blik werpen in de toekomst van de Noordelijke IJoever.

Voor meer informatie over de ontwikkelingen aan de Noordelijke IJoever kunt kijken op de website van Projectbureau Noordwaarts.

LAATSTE NIEUWS

COMMUNICATIE & PERS

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Mac Bijman
communicatie@deoverkant.com

De Overkant is mede gefinancierd met
steun van het Europees Fonds voor regionale
ontwikkeling van de Europese Commissie